Veelgestelde vragen

De biologische kalkoen voldoet aan alle eisen voor biologische producten en wordt nat geslacht. Deze kalkoenen zijn afkomstig uit Duitsland.


De KellyBronze kalkoen komt van onze eigen boerderij. Deze kalkoenen lopen ook buiten, maar ze worden droog geslacht. Doordat de kalkoenen niet in aanraking komen met water, wordt de houdbaarheid verlengd en ontstaat er een droge rijping. De kalkoenen worden minimaal 14 dagen gedroogd en opgehangen. Dit resulteert in aanzienlijke verbeteringen in smaak en textuur.

Zowel als bij de biologische kalkoen als bij de KellyBronze kalkoen, ontvangt u een bereidingswijze. Wij adviseren u om deze te volgen om het beste uit de kalkoen te halen. U kunt deze hier vinden: Bereidingswijze kalkoen Natuurlijk zijn er meerdere mogelijkheden voor het bereiden van een kalkoen.

We hebben te maken met een natuurproduct. Dit betekent dat wij van tevoren nooit precies weten hoe zwaar de kalkoenen gaan zijn, maar alleen een inschatting kunnen doen. Meestal krijgt u meer dan u besteld heeft. Het overige vlees kunt u gebruiken voor ragout of voor op een sandwich de volgende dag :)

Dit is de enige reden waarom de bronze kalkoen in de jaren vijftig uit onze schappen verdween. De witte kalkoen heeft er net zo veel, maar omdat ze een wit pigment hebben, kun je ze niet zien. Ze zijn onschadelijk en het meeste dat overblijft, zal tijdens het koken verschrompelen. Omdat we elke vogel met de hand afwerken, is het onmogelijk om ze allemaal te verwijderen. Verpest uw kerstdag niet door met een pincet te proberen ze te verwijderen; Vindt u het echter leuk om ze eruit te halen, meld u dan volgend jaar aan voor ons plukteam!

Wanneer u na 24 uur nog steeds geen orderbevestiging heeft ontvangen, neem dan a.u.b. even contact met ons op. Samen kunnen we kijken waar het fout is gegaan. Mail naar shop@kalkoen.nl.

Wij kunnen de KellyBronze kerstkalkoen eerder opsturen voor bijvoorbeeld Sinterklaas. Indien u dit wilt, graag even contact opnemen voor de mogelijkheden. Mail naar shop@kalkoen.nl

Wanneer u zowel diepvriesproducten als kerstproducten in uw mandje heeft maar u wilt de diepvriesproducten eerder ontvangen, dan moet u een aparte bestelling plaatsen. Diepvriesproducten kunnen elke woensdag bezorgd worden, bij kerstproducten is dit anders. Indien u de producten wel samen wilt ontvangen, is dit ook mogelijk en hoeft u maar een bestelling te plaatsen.

De vrije uitloop producten in onze webshop zijn afkomstig van dieren van onze boerderij. Op onze boerderij kunt u varkens, kalkoenen, kippen en runderen vinden. Al deze dieren lopen fijn buiten. Ons lamsvlees is afkomstig van een plaatselijke boer, die de dieren ook uitsluitend buiten laat lopen. 

Ons biologisch kippen- en kalkoenvlees is afkomstig uit Duitsland. Ook deze dieren lopen buiten maar krijgen daarnaast ook nog eens biologisch voer gevoerd. 

Normale bestellingen niet bedoeld voor de feestdagen worden elke woensdag bezorgd met PostNL of DHL. De reden dat wij maar een keer per week bezorgen is omdat we een klein familiebedrijf zijn en we dus een keer per week alle bestellingen verwerken. 

Voor Kerst werken wij met onze eigen chauffeurs. Wij willen 100% bezorgzekerheid voor onze klanten tijdens de hectische feestdagen. Omdat wij met kerst in een keer een grote hoeveelheid bestellingen moeten verwerken, hebben wij de bezorgdagen ingedeeld op provincie:

Gelderland, Flevoland, Overrijsel, Drenthe, Groningen en Friesland: Vrijdag 22 december
Limburg, Brabant, Zeeland, Zuid-Holland en België: Zaterdag 23 december
Noord-Holland en Utrecht: Zondag 24 december

Mocht u onverhoopt een andere bezorgdatum willen, neem dan even contact op voor de mogelijkheden. Mail naar shop@kalkoen.nl

Op dit moment zijn wij enkel een webshop en hebben wij nog geen winkeltje waar we jullie kunnen verwelkomen. Wij willen dit wel in de toekomst realiseren.

Wanneer u een bestelling plaatst kunt u kiezen voor afhalen in Heythuysen. Wij zullen dan contact met u opnemen wanneer u de bestelling kunt afhalen.